За комплекса

Вместо встъпление

Смело можем да заявим, че това е първият по рода си затворен комплекс от луксозни екологични къщи, строен в България. Всички детайли са уникални по рода си и не са правени преди това със същия дизайн. Самите къщи са проектирани индивидуално, специално за нас, и в света нямат аналози.

Ако се съмнявате!

Всичко е изпълнено по проект. Има централна портална врата, паркинги за гости, сграда за административно обслужване, пешеходни алеи, ландшафтно оформление, уличното осветление, автоматизираната поливна система, предварително инсталирани всички системи за отопление и охлаждане: термопомпа, подово отопление, термопомпен бойлер 270 л., умна система за управление през телефон на всяка къща, домофонна система и много други.

Комплекс „Scarlet Flower”

Това е първият по рода си инвестиционен, екологичен и луксозен жилищен комплекс от затворен тип, строен по финландска технология в България. Разположен е в полите на Витоша и едновременно само на 10 минути с кола до центъра на столицата (НДК). Селището е изградено върху обща площ от 12 330 кв.м. Състои се от 13 еднофамилни къщи с РЗП от 360, 55 кв.м. до 441 кв.м., с обща РЗП 5490 кв.м., административна офис сграда с паркоместа за гости, която не е включена в общата РЗП. Къщите са три типа: тип А – 3 къщи, тип Б – 9 къщи и тип В – 1 къща. Всяка къща притежава собствен парцел с реални граници и съседи с размери от 600 кв.м. до 920 кв.м, с който се продава всяка къща. Той е с различна квадратура в зависимост от разположението на къщата в комплекса и не включва собственост върху пешеходните и автомобилни алеи. От тях всеки собственик на къща ще има идеални части от правото на собственост. Във всеки един от дворовете има достатъчно място за изграждане на открит басейн.

Облицовката на сутерена на всяка къща е от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага. Преградните стени в сутерена са неносещи и срещу допълнително заплащане може да бъдат размествани по Ваше желание. Квадратурата на стаите, която се вижда от разпределенията, е чистото светло пространство от стена до стена и не включва стените. За Вашето удобство и комфорт височината на таваните на повечето помещения на 1-ви и 2-ри етажи и в трите типа къщи достига до 3.30 м., като височината само на гостните в къщи тип Б достига до 6,4 м. До всяка една къща ще има прекарани кабели за интернет и телефон и домофонна система с камера.

Ограждане и охрана. Цялото селище ще е оградено с масивна ограда, за да можете Вие и Вашите деца да се чувствате спокойно и неприкосновено, далеч от любопитните погледи на съседите. Освен това масивната ограда спира много добре излишния шум и силните студени ветрове през зимата. Единствената не масивна част на оградата е при портала, където според законите масивната част не може да е по-висока от 60 см. Там се намира административната сграда, обслужваща селището. Целият комплекс ще се охранява 24 часа от жива охрана с видео наблюдение и ще бъдат допускани само живеещите вътре и техните гости.

Защо Log house?

Чрез достойнствата на качествените екологични къщи от масивни дървени греди към високия стандарт на живот в тях

Къща от масивни, слепени, дървени греди, т. нар. log house

Tова е традиционно умен и безопасен избор. За разлика от къщите от тухла и бетон, масивната гредова къща е сама по себе си произведение на изкуството и се вписва перфектно във всеки пейзаж, тъй като дървото, особено финландския снежнобял смърч, има изключително красива текстура и с времето не остарява, а си остава винаги актуално.

Най-добрият начин да се живее здравословно

Изследователите твърдят: къщата от масивно дърво създава най-комфортната за човешкото здраве вътрешната атмосфера. Благодарение на природните си дадености дървото нормализира кръвното налягане и функцията на белите дробове, подобрява съня и самочувствието, повишава интелекта и работоспособността, премахва стреса и даже стимулира паметта, а слънчевия цвят на дървесината подобрява настроението . Дървената къща живее заедно със своите собственици, дарявайки им силата на земята и енергията на слънцето. Популярността на дървените къщи се увеличава в световен мащаб още и затова, че имат цяла редица преимущества пред къщите построени от всякакъв друг тип материали.

Най-трайни и издръжливи

Дървената къща – това е най-стария и най- традиционен за живеене дом. В продължение на векове хората са се облагодетелствали от дървото – този натурален, топъл и полезен материал. Много дървени къщи, в които се живее и до днес са на възраст стотици години.

Най-икономична

За разлика от всички други строителни материали, отчитайки едновременно, екологичността, дървената къща, благодарение на природните си дадености е най-енергийно ефективна. Основно предимство е фактът, че където и да било по стените й няма “ студени мостове “ и повърхности, където може да кондензира влага.

Най-екологични

Доказано е, че дървото е най – екологично чистия строителен материал.

Най-устойчиви на земетресение

Основната причина за строителството на къщи от масивно дърво в Япония, Централна Азия, Кавказ и други региони е тяхната сеизмична устойчивост. Както е известно гредите, от които са направени стените, може малко да се „разместват” помежду си без да се нарушава конструкцията на къщата, което ги предпазва от увреждане и при най-разрушителните земетресения.

Най-дишаща

Под „дишаща“ конструкция се разбира тази, която има способността да филтрира, пречиства и охлажда входящия въздушен поток. Дървените къщи са – най-„дишащите“, защото пропускат през стените си да минава въглероден диоксид и други газообразни замърсени вещества , които се намират във въздуха в затворените помещения.

Най-оптималното ниво на влажност

Особено важно е влажността на въздуха в къщата да е на оптимално ниво, тъй като разпространението на бактерии и други причиняващи инфекции микроорганизми се разпространяват в помещения както с влажен, така и със сух въздух. При наличие на прекалено влажен въздух се размножават плесени, мухъл, гъбички, а при сух се инфектират лесно дихателните пътища. Когато човек обитава дадена къща се получава разлика във влажността на различните помещения и вътрешния въздух е винаги по – сух, особено зимата. Предимството на дървена къща в случая е, че стените имат способността да отнемат излишната влага на въздуха в затворените помещения и да я освобождават навън, а когато въздухът е сух правят точно обратното. По този начин се поддържа перфектен баланс на влажността. Асоциацията на Астматиците и хората с алергии препоръчват оптимална влажност на въздуха 25-45 %, така че дървената къща е най-добрият вариант, както за тях, така и за хората, които се загрижени за здравето си.

Най-чистият въздух

Благодарение на уникалната структура на дървото, се осъществява постоянен обмен на въздуха и по този начин се решава основния проблем – филтрация на помещението и отвеждане извън него на токсичните газове от въздуха. Проучванията показват, че за разлика от дървения материал, при къщите строени с други строителни материали се получава точно обратното, повишава се натрупването на бактерии, плесени, акари , тъй като същите строителни материали са наситени с диметиламин, сероводород, амоняк, феноли, бензоли и др., и така повече от 400 подобни имена, които повишават чувствителността на човека към различни заболявания, особено на алергии и астма.

Най-свеж въздух

Едно от най-важните свойства на масивната дървесина е способността й да улавя влагата в помещенията, когато нивото й се повиши и обратното при намаляване на нивото да я отдава обратно. Такова естествено регулиране на влажността вътре в дървената къща дава възможност на своите собственици винаги дишат свеж въздух.

Най-топли и уютни през зимата

Благодарение на факта, че стените са направени от дърво и изравняват нивата на влажност в къщата, то по всяко време на годината се поддържа приятна температура – лято е прохладно, а през зимата е топло. През зимата дървените къщи са най-топлите, тъй като дървото има добрите топло изолационни свойства, поради ниската си естествена плътност.

Най-прохладни лятото

През лятото дървените къщи са най – прохладни, тъй като поради строежа на влакната, дървените стени пропускат въздух в двете посоки, което естествено вентилира къщата и предпазва от нагряване от вътре. Поради тази причина, климатици в дървените къщи не са необходими.

Виртуална разходка

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Съвременна архитектура

или друг поглед към истината за живота!

В опита си да се справим с главозамайването от високи технологии, ние все по-често имаме нужда да се доближим и докоснем до природното и да оценим всичко естествено: храна, дрехи, подслон. Сега, в света на ниско етажното строителство настъпва истинска революция. Все повече се строят къщи от натурални материали, а именно дървени къщи. За да е по – точно дървени къщи от масивни слепени или цели греди, тъй нар. „log houses“. Това не са дървените къщи с държаща дървена конструкция и пълнеж каменна вата или XPS изолация, ОСБ плоскости и т.н., все „здравословни” строителни материали, освен дървото в конструкцията. Къщите изцяло изградени от масивна дървесина в момента са в процес на възраждане. Да се живее в тях е не само престиж и удобство, а необходимост, защото в състава на всички съвременни строителни материали изобилства от токсични химикали опасни за хората.

Популярността на масивните дървени къщи от греди се увеличава в световен мащаб все повече, защото те имат редица предимства пред къщите от всички други строителни материали. Тъй като живеем във време, в което се правят много проучвания и изследвания във всички области на живота, ние се доверяваме на мнението на учените, че най- добрият начин на живот е здравословният, а какво по – хубаво от това да живеем в дом, който да ни дава това. Изследователите твърдят, че дървените къщи, тъй като са направени изцяло от естествен материал, създават най – комфортната и здравословна атмосфера за човека, облекчават стреса, а слънчевият цвят на дървото подобрява настроението.

В ежедневието си често имаме много идеи, но не успяваме да ги реализираме в живота. Причините са прости – липсата на воля, страх от затъването във водовъртеж от проблеми, и на трето място нашия обичаен мързел. Ние успяхме да не бъдем подвластни на страхове и неувереност и така започнахме проектирането на селището „Алено Цвете” (Scarlet Flower).
Всеобщото мнение и впечатление на хората в България е: „Къщите от дърво у нас не са актуални и не се търсят, защото архитектурата им е много еднообразна и скучна и приличат всичките на къщите, които има за планински отдих.” Те смятат, че всички къщи от масивна дървесина си приличат и са в един и същ стил тип CHALET (в буквален превод бунгало).

Действителността е различна от стандарта – след наше проучване установихме, че може да се построи къща с почти всякакъв тип архитектура от дърво, стига да знаеш как да я проектираш правилно конструктивно и да имаш доста опит зад гърба си в това. Единствената страна, в която архитектите на къщи от масивно дърво са признати за най-креативни в цял свят и имат достатъчно опит е Финландия. Ние не правим компромис с качеството на нашите къщи и затова използвахме услугите на един от най-търсените в световен мащаб финландски проектант на дървени къщи Аско Лакс. Естествено можеше просто да вземем някоя типова къща от фирма за производство на такива и с това да приключим бързо и евтино с фазата на проектирането, но ние искахме нещо уникално, нещо което няма никой друг преди това да е строил в България.

Резултатът

дървени къщи с впечатляваща архитектура, комбинация от градски тип строителство, с типичните за България еркери, с големи просторни стаи с много прозорци и високи три метрови тавани и максимално удобно и функционално разпределение на отделните помещения, къщи, на чиито собственици другите ще завиждат.

Използвани материали

Дишащи къщи

За строителството на нашите къщи в комплекс Scarlet Flower сме се спрели предимно на естествени природни строителни материали. Нашите къщи не са пасивни по смисъла на официалното определение за такива. В тях са вложени материали, които взаимодействат постоянно с околната среда и по този начин правят къщите „дишащи”.

Сутерен
 • Стени, под и таван – стоманобетонова конструкция
 • Топлоизолация – минерална каменна вата от външната страна на сутерена
 • Облицовка на външните стени – облицовъчен естествен камък, който ще е импрегниран против проникване на влага в него
 • Обработка на вътрешни стени – варопясъчна дишаща шпакловка или гипсокартон, в зависимост от желанието на клиента
 • Хидроизолация – целият сутерен е изолиран с 8мм лепена хидроизолация тип „ВАНА“
1-ви и 2-ри етаж
 • Външни носещи и вътрешни преградни стени – масивни слепени дървени греди от финландски смърч с дебелина на гредата 18см

 • Гредите и цялата дървена конструкция като цяло са производство на нашите финландски партньори фирма ЛАМЕКО – РАНТАСАЛМИ, на които ние сме ексклузивни представители за България. Гредите са сертифицирани по DIN евро сертификати. За слепването им е използвано екологично лепило на водна основа. Гаранцията на самите греди е над 50 год при правилна експлоатация.

 • Топлоизолация – без допълнителна топлоизолация. Дървото е достатъчен топлоизолатор.

 • Обработка на външните стени – дървените греди се обработват с две ръце грунд против насекоми, гъби и плесени на водна основа, след което се боядисват три ръце с висококачествени лакове за дърво, специално разработени за такава цел на немски и италиански производители с дългогодишна гаранция.

 • Обработка на вътрешните стени – вътре стените се оставят в натуралния цвят на дървото. При желание от страна на клиента, може да се боядисат с какъвто цвят си пожелаят стига да е за вътрешни условия. Освен това, на някои от стените може да се покрие дървото с гипсокартонена конструкция или тапети, зависи пак от желанието на бъдещите собственици.

 • Прозорци – висококачествена дървена дограма от смърч с троен стъклопакет с нисък коефициент на топлопреминаване < или = 1.

Покрив

Висококачествена ФПО мембрана на фирма СИКА по специална система, свързваща отделните листове с лепене с горещ въздух.

Отопление и вентилация
 • Отоплението и охлаждането на отделните помещения ще се осъществяват благодарение на висококачествени и икономични термопомпи въздух – вода, на френската фирма АТЛАНТИК, като цялата тръбна разводка и всички съединения по нея, включително разпределителни вентили и др. ще са немски, от висок клас производители. Отоплението на отделните стаи ще е посредством ниско температурно подово отопление и водни конвектори, като всичко това ще е инсталирано и включено в цената на крайния продукт. Автоматизацията на отоплението ще е възможна за управление и от собствения ви телефон.
 • Отопление на битовата гореща вода – с помощта на термопомпен бойлер въздух-вода, 270 л.
Водоснабдяване и канализация

Всички тръби за канала и водопровода ще са по т. нар. „безшумна” система на пайп лайф

Защо ние използваме финландски смърч, а не бор?!

10 преимущества на смърча пред бора при строенето на дървени къщи

По-влагоустойчив от бора

Смърчът абсорбира влагата много по-малко, отколкото бора, следователно и дървените къщи от борова дървесина са податливи на мухъл и гниене.

Еднороден бял цвят

Смърчовата дървесина е с еднороден бял цвят, тъй като по своята същност ядрото и беловината са бели. Дървесината от бор има голям диаметър смола, ярко жълта сърцевина, и само тесен бял участък по кората. Пъстрата борова дървесина придава на къщата по – опростен селски вид, а еднородния бял смърч създава атмосфера на елитност и елегантност.

Почти невидими шевове при слепване

Ако приемем факта, че в момента и най-високото качество на материалите за строителството на луксозни дървени къщи са слепени, то в този случай едноцветния смърч има и друго непобедимо предимство: почти невидими шевове при слепване.

Не потъмнява с времето

С течение на времето, дървените къщи направени от смърч не пожълтяват както тези от бор, а остават светли. Смолистото твърдо вещество на бора има способността с времето да пожълтява, а понякога дори покафенява.

Малките светли съкове на смърча

За разлика от големите тъмнокафяви на бора, също са предимство и допринасят за по – хубавия външен и вътрешен облик на къщата.

Материалът от смърч се слепва по-добреа

Смърчовата дървесина се слепва по – добре, защото е по – устойчива на вода. Поради тази причина смърча, в сравнение с бора, е по-малко податлив на деформиране.

По - влагоустойчив от бора

Смърчът абсорбира влагата много по-малко, отколкото бора, следователно и дървените къщи от борова дървесина са податливи на мухъл и гниене.

Еднороден бял цвят

Смърчовата дървесина е с еднороден бял цвят, тъй като по своята същност ядрото и беловината са бели. Дървесината от бор има голям диаметър смола, ярко жълта сърцевина, и само тесен бял участък по кората. Пъстрата борова дървесина придава на къщата по – опростен селски вид, а еднородния бял смърч създава атмосфера на елитност и елегантност.

Почти невидими шевове при слепване

Ако приемем факта, че в момента и най-високото качество на материалите за строителството на луксозни дървени къщи са слепени, то в този случай едноцветния смърч има и друго непобедимо предимство: почти невидими шевове при слепване.

Не потъмнява с времето

С течение на времето, дървените къщи направени от смърч не пожълтяват както тези от бор, а остават светли. Смолистото твърдо вещество на бора има способността с времето да пожълтява, а понякога дори покафенява.

Малките светли съкове на смърча

За разлика от големите тъмнокафяви на бора, също са предимство и допринасят за по – хубавия външен и вътрешен облик на къщата.

Материалът от смърч се слепва по - добре

Смърчовата дървесина се слепва по – добре, защото е по – устойчива на вода. Поради тази причина смърча, в сравнение с бора, е по- малко податлив на деформиране.

Не тече

В състава на бора се съдържа голямо количество смола, дори по повърхността му, затова тя тече постоянно. Дървесината от бор например, не може да бъде използвана в изработката на сауни, защото при нагряване смолата започва да тече повече. В смърча също има смола, но в малки количества, можем да кажем че е „невидима” и следователно не изтича както при бора.

Няма пукнатини

Твърди се че смърчовата дървесина е по-мека от тази на бора, но в действителност е по – твърда. При обработката си, смърча не се огъва много лесно, затова някои от производителите предпочитат да не работят с него. Това дава огромно предимство на смърча пред бора – смърчът е по – устойчив на измятане. Това означава, че ако при същото натоварване върху тях боровата дървесина се пука, смърчовата, леко се огъва, но не се пука. За това по стените на къщите от бор може да видите множество пукнатини, а при тези от смърч не.

Луксозните, от най – високо качество дървени къщи, са направени само от смърч

Боровият материал не е подходящ за изработката на луксозни дървени къщи, поради факта, че с течение на времето борът силно пожълтява, а големите кафяви съкове стават още по-тъмни и постепенно се отделят от дървесната маса.

Дървените къщи, направени от смърч са се съхранили стотици години и са се запазили по-качество

Този факт бе доказан наскоро от направени изследвания във Финландия. Качествените дървени къщи, изработени от смърч , построени преди повече от 100 години , са надминали качеството на дървените къщи, изработени от бор.

Степен на завършване на къщите

Климатизация

За отоплението и охлаждането: предварително са инсталирани и монтирани термопомпа въздух-вода, подово отопление, конвектори с вода.

Топла вода

За затоплянето на водата за битови нужди: инсталиран е 270л. бойлер с вградена термопомпа въздух-вода, която поевтинява драстичноразходите за затопляне.

Почистване

За хигиената и почистването: вградена в стените прахосмукачка, която отвежда финия прах извън къщата. Най-доброто решение за астматици или деца, възрастни с алергия към домашен прах.

Охрана

За охрана и управление на всички системи е инсталирана умна система за управление на къщата, което става през команден панел, телефон или таблет, дори собственика да се намира далече от къщата. Достатъчен е достъп до интернет.

Домофон

За директна връзка с гости на входа и охраната на комплекса е инсталирана домофонна система във всяка къща, чийто сигнал може да се прехвърля върху мобилен телефон ако сте в двора на къщата и не чувате звънеца.

Поливна система

Във всеки двор е инсталирана поливна система, която е индивидуална и независима от другите къщи.

След СМР

Сутерен

 • Отвътре – степента на завършване е до шпакловка и замазка или по БДС.
 • Отвън – степента на завършване е с топлоизолация и облицовка от естествен камък.
 • Външно стълбище – изпълнено е по проект, със съществуващ стъклен парапет и плочки от сутерена до първия етаж и пешеходния вход в къщата. Парапетът е по готов детайл, а плочките са гранитни.

Първи и втори етаж

 • Отвътре – стените се оставят с натуралния цвят на дървото. При желание на клиента може да се боядисат или да се изгради на места декоративна гипсокартонена конструкция.
 • Отвън – степента на завършване на стените е боядисване с водоразтворими грунд и боя.

Според отделните системи

Сутерен, първи и втори етаж

 • В и К – всички водопроводни тръби монтирани до „тапа”. Всички канализационни тръби монтирани и свързани с канала за отпадни води.
 • Отопление и Вентилация – монтирана термопомпа, подово отопление, конвектори, радиатори и всички аксесуари към тях, касаещи безпроблемното функциониране на отоплителната и охладителна система като едно цяло.
 • ЕЛ – всички контакти и ключове за осветление изведени и монтирани по предварителен проект на къщите, като в сутерена са монтирани и осветителни тела.
 • Никога вече вдигане и дишане на прах в помещенията – инсталирана вградена прахосмукачка в стените на всеки етаж с централно тяло в гаража. Извежда всичкия фин прах извън къщата.

Пътна инфраструктура и озеленяване около къщите за цялото селище

 • Пътна настилка за автомобили – покрита с павета.
 • Тротоари, усилени паркоместа – 8 см високи бетонови павета в различни цветове.
 • Озеленяване – озеленяването е както по проект за цялото селище, като изменение се допуска само индивидуално в двора на всеки собственик.

Такса поддръжка

При наличието на толкова къщи в комплекса, всеки собственик ще плаща такса за поддържане на общите части. Това включва: сметоизвозване, почистване на листа и други замърсяващи елементи, 24 часова жива охрана на комплекса, косене на трева от общите части, поддръжка на поливната система, изразходвано количество електричество за улично осветление и др. Такса поддръжка ще бъде уточнена допълнително преди подписване на предварителни или направо окончателни договори за покупко – продажба.

Местоположение

Локацията – най – важният фактор при избора на недвижим имот

Осланяйки се на опита, който имаме в областта на търговията с недвижими имоти знаем, че когато човек има намерение да се сдобие с такъв, било то за живеене или инвестиция, то той най – напред се интересува от местоположението му.
Комплекс Scarlet Flower („ АЛЕНО ЦВЕТЕ ”) се намира на възможно най – подходящото място за живеене в София. Наблюдавайки прекрасната гледка към центъра на града, разстлан пред вас като на длан, вие ще се чувствате толкова близо до него, а едновременно с това свежия въздух, спускащ се от планината непосредствено зад вас от юг ви напомня все пак, че сте си у дома – сред природата, далече от градския шум и мръсотията на големия град. Около вас са само тишината и спокойствието.

Най–подходящото място за живеене в София във факти

 • 10 минути с кола от НДК до входа на комплекса (от 19ч до към 07ч), а когато има задръстване максимум за 15 минути
 • Достъпност до многопрофилна болница – 3 минути с кола от комплекса до болница Св. София.
 • Достъпност до градски транспорт – на 3-4 мин пеша по пешеходна настилка има автобусна спирка, където спират автобуси с направление центъра на града.
 • Достъпност до детска градина и училище – 5 мин с кола.
 • Достъпност до магазини за храна и дрехи, заведения за хранене, кино, кафе, бар и др. места за развлечения – 5 – 10 минути с кола (МОЛ БЪЛГАРИЯ, РИНГ МОЛ, до Икеа)
 • Достъпност до специализирани магазини за мебели, строителни материали и др. специфични продукти за дома – 10мин с кола

Разпределение на къщите

Къща тип А

обща квадратура 360.55 кв.м. разгъната застроена площ (РЗП)

 • В комплекса има общо 3 такива къщи. Облицовката на сутерена е от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага.
 • Всяка къща от този тип има три етажа: сутерен, първи и втори етаж.
 • Къщата има собствен парцел, с който се продава. Той е с различна квадратура в зависимост от разположението на къщата в комплекса.
 • Във всеки един от дворовете има достатъчно място за изграждане на открит басейн.
 • Във всеки двор е инсталирана поливна система, която е индивидуална и независима от другите къщи.
Сутерен

Сутерен

В сутерена са разположени: гараж за два автомобила, техническо помещение, складови помещения, перално с достатъчно място за сушене на дрехи, помещение за сауна или парна баня, с място за душ кабина, тоалетна, на същото ниво, но на открито има още две парко места пред къщата и встрани от гаража. Височина на таваните в сутерена 2,65м

Първи етаж

Първи етаж

На първия етаж над сутерена са разположени: входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария, всекидневна, в която има място и за камина, спалня за гости (може да бъде кабинет, киносалон и др.), самостоятелна баня с тоалетна, тераса – веранда на юг с прекрасна гледка към Витоша планина. За Вашето удобство и комфорт стаите са с височина близо 3 м.

Втори етаж

Втори етаж

На втория етаж са разположени: коридор, две бани с тоалетни и три големи спални, като едната има собствен дрешник и баня 10 кв.м. Две от спалните излизат на голя ма тераса на юг с гледка към Витоша планина. Височина на таваните на места до 3,30м.

Къща тип Б

обща квадратура 451.69 кв.м. разгъната застроена площ (РЗП)

 • В комплекса има общо 9 такива къщи. Облицовката на сутерена е от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага.
 • Всяка къща от този тип има три етажа: сутерен, първи и втори етаж.
 • Къщата има собствен парцел, с който се продава. Той е с различна квадратура в зависимост от разположението на къщата в комплекса.
 • Във всеки един от дворовете има достатъчно място за изграждане на открит басейн.
 • Във всеки двор е инсталирана поливна система, която е индивидуална и независима от другите къщи. 
Сутерен

Сутерен

В сутерена височина на таваните е 2,70 метра. Има гараж за два големи или три по-малки автомобила, техническо помещение, складови помещения, перално с достатъчно място за сушене на дрехи, фитнес зала (може да е билярдна, кабинет, киносалон и др.), душ кабина и място за сауна или парна баня. На нивото на сутерена, но на открито има още две парко места пред къщата в страни от гаража.

Първи етаж

Първи етаж

Височина на таваните 3м. Състои се от входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария, спалня за гости (може да бъде кабинет, киносалон и др.), баня с тоалетна, тераса – веранда на юг с прекрасна гледка към Витоша планина, просторна всекидневна, гледаща към центъра на София, с отворено пространство до тавана(покрива) с височина на тавана около 6м и големи просторни прозорци създаващи чувството за по – близък контакт със заобикалящата ви природа.

Втори етаж

Втори етаж

На места височината на таваните достига до 3,30м. На етажа са разположени коридор, три големи спални, като едната има собствен дрешник 8кв.м. и баня 9 кв.м. и още една баня, обслужваща другите две спални. Две от спалните излизат на голяма тераса на юг с гледка към Витоша планина.

Къща тип В

обща квадратура 398.20 кв.м кв.м. разгъната застроена площ (РЗП)

 • В комплекса има 1 такава къща. Облицовката на сутерена е от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага.
 • Всяка къща от този тип има три етажа: сутерен, първи и втори етаж.
 • Къщата има собствен парцел, с който се продава. Той е с различна квадратура в зависимост от разположението на къщата в комплекса.
 • Във всеки един от дворовете има достатъчно място за изграждане на открит басейн.
Сутерен

Сутерен

В сутерена са разположени: техническо помещение,помещение за кабинет(киносалон, винарна), складови помещения, перално с достатъчно място за сушене на дрехи, голямо пространство за фитнес зала с бар и баня с тоалетна.

Първи етаж

Първи етаж

На първия етаж над сутерена са разположени: закрит отпляем гараж за два автомобила, входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария, всекидневна с място за камина(по желание), спалня за гости, самостоятелна баня с тоалетна и огромна тераса на север с прекрасна гледка към София. За Вашето удобство и комфорт стаите са с височина 3 м.

Втори етаж

Втори етаж

На втория етаж са разположени: коридор, две бани с тоалетни и три големи спални, като едната има собствен дрешник и баня 11 кв.м. Две от спалните излизат на голяма тераса на север с гледка към София.